Care sunt principalele surse de răspândire a virusului SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant de la o zi la alta, iar specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă cu privire la sursele de infectare cu virusul pandemic.

Potrivit concluziilor medicilor, petrecerile, mijloacele de transport în comun și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție sunt principalele surse de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, la Digi24.

Medicul spune că am ajuns să avem un număr atât de mare de cazuri de COVID-19 din pricina iresponsabilității.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat dr. Oancea.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!