Alocațiile pentru copii vor fi dublate din luna februarie

De Unica.ro, pe
Alocațiile pentru copii vor fi dublate începând cu luna fabruarie. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Potrivit Libertatea, dacă legea va fi publicată zilele aceasta în Monitorul Oficial, alocațiile ar trebui să se dubleze din luna februarie.

Săptămâna trecută, președintele afirma că nu are niciun motiv să nu promulge legea, iar termenul pentru a lua această decizie este 18 ianuarie. De asemenea, el a afirmat că așteaptă de la Guvernul României detalii privind modul în care se vor plăti aceste alocaţii majorate.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban anunţa, tot la Palatul Cotroceni, că este posibil ca Executivul să amâne intrarea în vigoare a legii, până în vară, întrucât, în actualul buget pe 2020 nu există bani prevăzuţi pentru această dublare a alocaţiilor, decisă la sfârşitul anului trecut, şi că este nevoie de o rectificare bugetară, pentru alocarea fondurilor.

Cât vor fi alocațiile pentru copii

Legea promulgată de Klaus Iohannis susține următoarele majorări:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap

Legea intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!