A intrat în vigoare carantina la domiciliu timp de 14 zile pentru cei care vin în România

De Unica.ro, pe

Miercuri, 7 octombrie, a intrat în vigoare carantina la domiciliu timp de 14 zile pentru cei care vin în România din 49 de ţări, potrivit Comitetulului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Sunt 49 de ţări incluse pe lista zonelor de risc epidemiologic mare: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argntina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curasao, Georgia și Qatar.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Cei care vin în România doar pentru trei zile pot intra în țară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Cei care stau o perioadă mai lungă de trei zile, intră în carantină pentru 14 zile, dar au posibilitatea ca în a opta zi să facă un test. Dacă testul este negativ şi persoana respectivă se simte bine, la 10 zile poate ieşi din carantină.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!