Raed Arafat: Vârful pandemiei este mai aproape decât ne așteptam

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 13 aprilie 2020, 17:17

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că, potrivit unor analize, vârful epidemiei de COVID-19 este aşteptat în România în perioada imediat următoare, însă aceste date se pot modifica.

„Există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte. La acest moment vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final”, a afirmat Raed Arafat, dumnică seară, într-o intervenţie la Antena 3.

Raed Arafat a explicat că vârful pandemiei în România ar putea însemana nu doar creșterea numărului de persoane infectate, dar și mai multe decese.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„Un vârf al pandemiei, din punctul nostru de vedere, ar însemna mult mai multe cazuri de terapie intensivă, necesitatea de adaptare foarte mare la nivelul sistemului sanitar  și al spitalelor. Ar însemna foarte multe cazuri pozitive, multe asimptomatice sau cu simptome ușoare. Din păcate, poate să însemne și un număr mai mare de decese.”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență  îndeamnă românii să respecte măsurilor de prevenție, mai ales acum, în perioada sărbătorilor: „Nu vizite, nu mers la bunici, nu mers în vizite sociale, nu lăsați copiii în stradă la joacă, cu alți copii din alte case!”, a spus Arafat, potrivit stiritvr.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!