Când se desfășoară Semimaratonul și Maratonul București anul acesta

De Unica.ro, pe

Semimaratonul și Maratonul București revin la datele tradiționale, după ce în 2021 au fost mutate în toamnă, din cauza contextului pandemic.

În 2021, Semimaratonul și Maratonul București nu au putut să se desfășoare în perioadele obișnuite, din cauza pandemiei. Anul acesta, Bucharest Running Club a anunțat că OMV Petrom Bucharest Half Marathon se va desfășura pe 7-8 mai și Raiffeisen Bank Bucharest Marathon se va desfășura pe 8-9 octombrie 2022. 

Cursele Copiilor revin din acest an la Semimaratonul și Maratonul București. Cursele se desfășoară în mod gratuit, fără timpi înregistrați și clasamente. În acest mod, copiii își însușesc valori precum corectitudinea, inițiativa și încrederea de sine, fără a simți că sunt într-o competiție pe care trebuie cu orice preț să o câștige.

Totodată, în solidaritate cu alergătorii ucraineni, Bucharest Running Club le va acorda acestora gratuitate la înscriere, indiferent de cursa pe care o vor alege. 

În ceea ce privește implicarea socială, parteneriatul pe care Bucharest Running Club îl începe anul acesta cu GivenGain.com vine în sprijinul alergătorilor și al cauzelor susținute cu beneficiul unei expuneri internaționale consistente. Astfel, Semimaratonul și Maratonul București se alătură evenimentelor majore care utilizează deja această platformă, dintre care enumerăm Maratoanele de la Boston, New York, Chicago, Londra, Paris, Atena.  

Citește și: Comorile incredibile descoperite în palatul unde locuia Mihai Viteazul

Citește și: #dogpoopgirl: Filmul românesc care îți arată o nouă față a cancel culture

Citește și: Când începe noul sezon al show-ului „Te cunosc de undeva”

Citește și: EXCLUSIV. Arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi ne-au spus care sunt cele mai frecvente greșeli de amenajare

Un studiu realizat împreună cu Quantix Marketing Insights, al cărui obiectiv a fost acela de a înțelege mai bine motivele alergătorilor participanți la evenimentele #RunInBucharest, precum și satisfacția lor față de diferitele aspecte ale curselor, a descoperit următoarele lucruri:

  • referitor la etapele de pregătire a evenimentelor: nivelul de satisfacție este ridicat pentru fiecare atribut evaluat (procesul de înregistrare, promovarea online și offline, ridicarea kitului de concurs, website-ul evenimentelor, paginile de social media, tricoul);
  • în timpul evenimentului, concurenții apreciază cel mai mult sprijinul voluntarilor, serviciile de prim ajutor și traseul;
  • la finalul evenimentului, concurenții apreciază cel mai mult acuratețea procesului de cronometrare, medalia și organizarea zonei Sosire.

„Într-un an turbulent, cu multe suișuri și coborâșuri, Bucharest Running Club demonstrează încă o dată că poate să organizeze două evenimente de alergare la cele mai înalte standarde de siguranță”, a explicat Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest Running Club. „Scopul nostru este să ne vedem cu entuziasm și motivare la linia de start pe 8 mai și 9 octombrie și să cucerim împreună străzile Bucureștiului”.

Bucharest Running Club este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se altor capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile Bucharest Running Club sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism).

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!