Ce spun oficialii din Rusia despre negocierile de pace cu Ucraina: „Nu putem spune că există ceva promițător, nicio evoluție considerabilă”

De Unica.ro, pe

Moscova neagă că ar exista schimbări pozitive în negocierile cu Kiev, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov a arătat aprobarea Kremlinului față de faptul că Ucraina a exprimat în scris solicitările pentru negocierile de încetare a focului. Cu toate astea, el a zis că nu există semne cu privire la evoluția pozitivă a negocierilor de pace, după cum relatează Reuters.

Marți a avut loc o altă rundă de discuții între oficialii ucraineni și cei ruși. În urma acesteia, Moscova a anunțat că își va „reduce drastic” activitatea militară din jurul Kievului și Cernihivului. După negocieri, Ucraina a spus că stadiul negocierilor a avansat suficient pentru a justifica o întâlnire față în față între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Președintele Volodimir Zelenski a rămas sceptic cu privire la anunțul legat de reducerea drastică a atacurilor din centrul și nordul țării. De asemenea, și un fost comandant NATO, Sir Richar Shireff, și-a exprimat dubiile cu privire la acest aspect.

Citește și: Fost comandant NATO: „Atât timp că Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa”

Citește și: Risc de explozie a unor muniții în zona Cernobîl. Ucraina cere trupelor ruse să se retragă

Citește și: Oligarhul rus care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline: „Nici măcar nu pot să scot pe cineva la restaurant”

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că „nu există un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”

Shireff a explicat că „atât timp că Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa”. Mai mult, el a subliniat că este important ca NATO să se asigure că războiul cu Rusia „rămâne unul rece și nu un război fierbinte”.

Acum, Dmitri Peskov a transmis că discuțiile s-au încheiat fără vreun progres. „Este un lucru pozitiv că partea ucraineană a început cel puțin să formuleze concret și să pună pe hârtie ceea ce își propune”, a zis Peskov, citat de Libertatea. „În rest, nu putem spune că există ceva promițător, nicio evoluție considerabilă. Rămâne multă muncă înainte”.

Negociatorii Ucrainei au spus la Istanbul că Ucraina a propus adoptarea unui statut de neutralitate, în schimbul garanțiilor de securitate, acest lucru însemnând că țara nu se va alătura alianțelor militare și nu va găzdui baze militare pentru alte țări.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!