Avertismenul Ministerului de Externe din Rusia: țările care trimit arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 martie 2022, 10:51

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, avertizează că țările care trimit arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde” și suporta „consecințele”.

Maria Zaharova a amenințat țările care ajută Ucraina, dar nu a spus ce fel de măsuri va lua Moscova, după cum relatează EFE și Agerpres. Într-un interviu pentru agenția de presă controlată de Rusia Sputnik, ea a transmis că ambasadorii ruși ar fi comunicat această poziție țărilor vizate.

„Aceste ţări ar trebui să înţeleagă ce responsabilitate vor avea pentru aceasta”, a spus Maria Zaharova, citată de TASS. „Cum vor înţelege? Este destul de simplu. Diplomaţii, ambasadorii şi ambasadele noastre au transmis acestor capitale poziţia noastră clară şi bine formulată.

Zaharova a mai spus că acest demers al Moscovei a avut efect, pentru că, potrivit ei, „retorica scăpată de sub control la care au recurs unele ţări s-a mai atenuat”, după cum relatează Libertatea.

Citește și: Zelenski ar fi primit oferta „finală” de la Putin. Ce urmează acum?

Citește și: Ce cred oficialii ruși despre sancțiunile Occidentului: „Reacția Rusiei va fi rapidă, atentă și dureroasă”

Citește și: Imagini emoționante din Odesa: o fanfară cântă „Don’t worry, be happy” în așteptarea atacului Rusiei

Citește și: Paradele gay, motivul bizar oferit de Patriarhul Kiril al Rusiei pentru invadarea Ucrainei

În continuare, ea a mai spus că „statele europene trebuie să fie conştiente de faptul că voluntarii şi mercenarii trimişi în Ucraina se vor întoarce ca nişte combatanţi duri” în Europa, comparându-i cu cei din Orientul Mijlociu care „inundă Uniunea Europeană de ani de zile”.

Țările din Uniunea Europeană, precum și unele care nu fac parte din UE, au convenit să trimită arme și material militar la Kiev, pentru a sprijini ucrainenii atacați de ruși. În mai puțin de o săptămână, Statele Unite și NATO au livrat către Ucraina peste 17.000 de arme anti-tanc, inclusiv rachete Javelin, peste granițele României și Poloniei.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat formarea unei „legiuni internaționale”, făcând apel la voluntari străini care să vină în Ucraina să lupte împotriva trupelor rusești. În doar cinci zile, peste 16.000 de luptători voluntari s-au înscris, potrivit The Washington Post.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!