Yumeiho, masajul care vindecă întregul corp

De Libertatea pentru femei, pe

Problemele coloanei vertebrale înseamnă cel mai probabil și afecțiuni în alte zone ale corpului. Atunci când acestea sunt înlăturate sau prevenite, se restabilește sănătatea întregului organism.
Tratamentul constă în mai multe proceduri, cum ar fi masajul, gimnastica sau reflexoterapia.
Induce chiar pe moment o stare de bine, dar corectarea posturii și ameliorarea unor alte probleme de sănătate vor avea loc în timp.
Yumeiho înseamnă în traducere tehnica de stimulare a forței vieții: Yu = a stimula, a scoate în afară, Meiâ forța vieții, Ho = tehnică.
Terapeutul Paul Cărădan ne-a explicat cum funcționează această terapie venită din Japonia și cui i se adresează.

Echilibrul coloanei = sănătate

„O ședință constă în aplicarea unui ansamblu complex de procedee și exerciții fizice în scopul restabilirii echilibrului funcţional al organismului uman, astfel fiind eliminată sau ameliorată o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute, cât şi suferinţe cronice”, ne explică terapeutul.
Această tehnică însumează în ea mai multe procedee speciale de masaj, elongații și întinderi blânde asupra articulațiilor pentru a le mobiliza, gimnastică pasivă; procedee de puncto-terapie (similare celor utilizate în presopunctură şi reflexoterapie), metode de corectare, respectiv echilibrare a posturii, a mersului şi staticii, exerciţii de optimizare a modului în care funcționează aparatul locomotor etc.
În plus, se face și o gimnastică specială numită Yumeiho Taiso, însoțită de tehnici de respirație și metode de relaxare.

INDICAȚII ŞI CONTRAINDICAŢII:

► afecțiuni ale coloanei și ale sistemului locomotor (asimetrii de bazin, scolioză, scifoză, lordoză);
► dureri provocate de reumatism, afecțiuni articulare, posttraumatice, contracturi musculare etc.;
► afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune, circulație sangvină defectuoasă, edeme circulatorii);
► obezitate, diabet;
► constipație sau diaree fără cauze infecțioase, dischinezie biliară, ulcer gastric sau duodenal;
► gută;
► afecțiuni ginecologice (dezvoltare insuficientă sau poziționare defectuoasă a uterului, inflamații cronice, prolaps uterin);
► pregătirea gravidei pentru naștere;
► nevroză astenică, spasmofilie;
► stres, insomnie, anxietate, oboseală cronică psihică și fizică;
► diminuarea sau chiar eliminarea efectelor nocive ale sedentarismului, recuperarea pacienților care au fost nevoiți să stea un timp îndelungat la pat;
► ameliorarea, corectarea și creșterea capacității pulmonare;
► la copii, poate ajuta în anemii diverse, rahitism, probleme de asimilare.
ATENŢIE! Există și unele contraindicații, cum ar fi accidente vasculare, boli de piele, probleme cardiace, leziuni articulare sau musculare nevindecate, fracturi, răni deschise, leucemie.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro