Vaccinarea persoanelor din domeniile esențiale, amânată cu 10 zile

De Unica.ro, pe
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat azi că vaccinarea persoanelor din domeniile esențiale, care nu au boli cronice și au vârsta sub 65 de ani, va fi amânată cu 10 zile, în următoarea perioadă.

„Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel, fără să afectăm vaccinarea celor din etapa a doua de vaccinare, este ca începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, pentru doza unu. Se menține același ritm de vaccinare pentru doza unu pentru restul persoanelor.

Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vacciante pâna acum, adică peste 441 de mii de persoane. Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. E un moment pe care vrem să-l depășim împreună. Este nevoie să avem răbdare. E o situație care a apărut în mai multe țări europene, rezolvată prin diferite soluții”, a precizat Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că, pentru trimestrul al doilea, nu există încă un calendar de livrare a vaccinurilor în România.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro