Simptomul COVID-19 care poate fi ușor confundat cu afecțiunile de piele

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 ianuarie 2021, 14:40

Experții în medicină vorbesc tot mai des despre un simptom al noului coronavirus care poate fi, cu foarte multă ușurință, confundat cu alte afecțiuni dermatologice. Este vorba despre ceea ce în literatura e specialitate poartă denumirea de “Degetele COVID”.

Afecțiunea se manifestă prin mâncărimea pielii de la nivelul degetelor picioarelor, precum și prin apariția unor pete roz sau albe pe suprafața cutanată a labei piciorului.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a explicat într-o postare pe rețelele de socializare ce presuspune, de fapt, această afecțiune și cum scăpăm de ea.

„Un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică – degetele de COVID.

Umflături roșii cu mâncărime intensă, ușor dureroase la atingere – tind să apară mai ales la tineri asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.

Citeşte şi: Medic: „Sunt noi manifestări ale infecției cu SARS-CoV-2. COVID-19 e mult mai agresiv și debutează altfel acum”

Vestea bună – de obicei trec de la sine, fără tratament (dacă nu dispar, mergeți la un dermatolog)”, a scris expertul în sănătate, pe pagina sa de Facebook.

Această afecțiune a fost raportă de medici pentru prima dată în primăvara anului 2020 și era atunci descrisă ca „o inflamație a sistemului cicrculator care duce la erupție cutanată și provoacă mâncărimi și leziuni la nivelul degetelor, asemănătoare degerăturilor”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro