Semne că ai prea puțin acid gastric

De Consuela Stratulat, pe
Prea mult acid gastric duce la apariția arsurilor și a altor probleme grave, dar nu este sănătos nici când nivelul de acid gastric este prea mic. Vezi cum îți dai seama că ai prea puțin acid în stomac și ce înseamnă asta.

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, arsuri, gaze sau greață după masă, ai probleme cu acidul gastric, potrivit collective-evolution.com. În cazul în care schimbările din alimentație nu te ajută să scapi de disconfort, probabil nivelul acestei secreții este prea mic.

Ce se întâmplă când ai prea puțin acid

Nivelul optim de acid gastric este necesar pentru absorbția adecvată a nutrienților și proteinelor și pentru un stistem imunitar puternic. Acesta acționează ca o barieră a stomacului care ucide bacteriile nesănătoase și agenții patogeni care intră în organism. În plus, acidul gastric previne migrația bacteriilor din intestine în stomac.

Fără o cantitate potrivită de acid gastric, apărarea organismului este compromisă. În plus, poți ajunge să suferi de anemie sau malnutriție chiar dacă mănânci sănătos.

Simptome care anunță un nivel scăzut al acidului gastric

Când ai prea puțin acid gastric, ajungi să te simți rău când mănânci carne, deoarece organismul tău nu o poate digera bine. După o astfel de masă, riști să ai grețuri și să te simți epuizată.

Refluxul gastro-esofagian este, de obicei, un semnal că produci prea mult acid gastric, dar poate fi vorba și de o cantitate prea mica. Specialiștii susțin că organismul este creat astfel încât să aibă reflux, dar problema apare atunci când simți durere din cauza lui. Când ai prea puțin acid în stomac, alimentele stau în stomac și în loc să fie digerate de acid și enzime, sunt dizolvate de bacterii și flora intestinală, motiv pentru care apar gazele după masă. Gazele exercită o presiune asupra stomacului și poate provoca durere. Cu timpul, esogagul devine extrem de sensibil la acid, deoarece protecția lui este slăbită. O astfel de situație duce la apariția esofagului Barett sau chiar a cancerului.

Dacă după masă ai gaze, te balonezi și ți se pare că ai o greutate în stomac, s-ar putea să ai prea puțin acid în stomac. Apar aceste simptome deoarece alimentele pe care le consume fermentează și produc gaze.

Dacă suspectezi că ai prea puțin acid, mergi la medic. El va ști ce tratament să îți prescrie și ce regim este potrivit pentru tine.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!