Sănătate sexuală: mirosul penisului, ce e normal şi ce nu

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 01 iunie 2017, 14:37

Ca şi vaginul tău, penisul iubitului tău are un miros aparte, care este perfect normal şi depinde de mai mulţi factori, putând fi mai discret sau mai puternic.

Ce este mirosul normal al penisului

Dacă vrei să-ţi surprinzi iubitul cu o partidă de sex oral, mirosul penisului te poate deranja sau te poate excita. Un penis sănătos are un miros discret care nu ar trebui să deranjeze, mai ales dacă igiena este corectă şi riguroasă.
Acest miros normal este dat de smegmă, acel un lubrifiant natural, format din celule moarte, sebum şi apă, care se strânge sub prepuţ, cu scopul de a proteja glandul (capul penisului). Smegma este prezentă şi la femei, unde lubrifiază vulva.
O igienă corectă în cazul bărbaţilor presupune spălarea organului genital cel puţin odată pe zi, fără a neglija zona de sub prepuţ. Înainte de a-i oferi sex oral invită-l la duş şi ai grijă să-i curăţi cu atenţie penisul, retrăgând cu blândeţe prepuţul – poate fi şi un preludiu foarte excitant pentru el.

Ce înseamnă mirosul neplăcut al penisului

Dacă, în ciuda unei igiene corespunzătoare, zona lui genitală emană un miros urât, este posibil să sufere de o infecţie. Ca şi în cazul femeilor, infecţiile genitale dau un miros puternic şi neplăcut „de peşte”.
Poate fi vorba de o infecţie urinară, mai ales dacă iubitul tău are dureri când urinează, iar urina este tulbure şi urât mirositoare.
De obicei, mirosul „de peşte” este dat de bolile cu transmitere sexuală: chlamydia, trichomonas, gonoree, etc, infecţii care dau şi alte simptome precum secreţii cu consistenţă şi culoare anormală, usturimi la urinare, etc. BTS-urile se tratează relativ uşor, cu condiţia ca iubitul tău să treacă peste ruşine şi să meargă la medicul dermato-venerolog.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!