Hameiul, posibil tratament pentru diabet şi boli de inimă?

De Diana Zagrean, pe

Hameiul, unul dintre ingredientele naturale ale berii, un posibil element cheie în dezvoltarea de produse farmaceutice destinate tratării diabetului sau a bolilor de inimă. Află totul despre efectele benefice ale hameiului.
Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Washington, hameiul, ingredientul natural care conferă berii binecunoscutul gust amărui și care este folosit în prezent aproape exclusiv pentru producerea acestei băuturi extrem de iubite peste tot în lume, ar putea fi preluat și de industria farmaceutică în scopul dezvoltării de medicamente destinate tratării diferitelor afecțiuni, printre care diabetul zaharat sau bolile de inimă.
Citeşte şi Sănătate: Ce boli de inimă pot afecta copiii mici? Află totul despre defecte congenitale cardiace
Apelând la o metodă inovatoare, cristalografia cu raze X, Cercetătorii Universității din Washington au reușit să identifice cu exactitate modificările structurale pe care le suferă humulonele în timpul fabricării berii, astfel încât să poată înlesni dezvoltarea de preparate farmaceutice bine direcționate spre tratarea unor anumite afecțiuni medicale. Humulonele sunt acei compusi ai hameiului responsabili de gustul amărui si aroma specifică berii.
În acest context, al rezultatelor obținute prin studiul din Washington, există premisele selectării precise a humulonelor cu efecte sanogenetice și a includerii lor în suplimente și medicamente.
Citeşte şi Sănătate: Cum te ajută canicula să slăbeşti. Vezi cum scapi de kilograme vara
Studiul în cauză readuce în prim plan efectele benefice pentru sănătate ale hameiului, confirmate de nenumărate cercetări de-a lungul timpului, îndeosebi în cazul unor afecțiuni cum sunt procesele inflamatorii sau chiar obezitatea.
„Hameiul este, fără îndoială, o plantă plină de calități dovedite prin numeroase studii. Este suficient de menționat rolul său antioxidant pentru a putea identifica mai bine efectele pe care le poate avea pentru sănătatea organismului. Ca și ingredient al berii, hameiul își îndeplinește rolul său binefăcător, dar recentul studiu deschide calea pentru exploatarea la maxim a calităților sale, prin folosirea acestuia și în fabricarea de preparate farmaceutice. Iubitorii berii sunt însă cei care beneficiează demult de efectele acestei plante minunate, iar venirea verii le oferă un motiv în plus să o facă”, afirmă Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!