Raed Arafat: care sunt excepțiile de la regula purtării măștii în spațiile deschise

De Unica.ro, pe

Masca de protecție va deveni obligatorie și în aer liber în localitățile în care incidența COVID-19 trece de 1 la mie, dar vor exista și câteva excepții de la regulă.

Vor mai fi permise doar măștile chirurgicale sau cele FPP2, cele textile sau din plastic fiind interzise. Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că masca trebuie purtată și pe stradă, dacă sunt și alți oameni în jur, dar și în stațiile de transport în comun sau alte locuri cu potențial de aglomerare.

Masca de deveni obligatorie în spațiile deschise după ce va fi publicat ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne. Raed Arafat spune că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul acestei săptămâni. Tot el a spus că masca va fi obligatorie „cu excepția momentului în care ai activități individuale”.

Citește și: Emmanuel Macron, mesaj pentru nevaccinați: „Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Aceasta este strategia”

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Ce s-a întâmplat cu profesoara de biologie care a vaccinat anti-COVID-19 un elev la ea acasă

Citește și: Managerul Spitalului Universitar București, despre valul 5: „Este îngrijorător ce se întâmplă”

Dar cum sunt clasificate aceste activități individuale? „În stația de autobuz, de metrou, pe stradă, când circulă lângă tine oameni, masca trebuie purtată”, a spus Arafat, conform Digi24. „Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc, când nu ai alți oameni în jur”.

Motivul pentru care a fost luată această măsură este apariția variantei Omicron. Omicron este o variantă a coronavirusului foarte contagioasă, care a stârnit nenumărate discuții și îngrijorări la nivel global.

„Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat”, a subliniat Arafat. „Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile, care vor fi limitate și vor fi foarte clare, vor apărea în ordin”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!