Povestea fetei care a făcut alergie la propriile emoții

De Amelia Matei pe
La doar 20 de ani, Chloe Print-Lambert suferă de o boală rară și foarte gravă – este alergică la propriile sale emoții și poate muri în orice clipă, dacă se supără sau se bucură mai mult.

Dacă în urmă cu câțiva ani Chloe se bucura din plin de viață, adorând activitățile în aer liber, azi ea este țintuită într-un scaun cu rotile, este aproape mereu conectată la aparate, este hrănită printr-un tub, iar boala ei rară și foarte gravă – mastocitoză combinată cu sindromul Ehlers Danlos – a făcut-o să fie alergică la o mulțime de lucruri… și chiar la propriile sale emoții. Chloe nu se poate bucura peste măsură, nu poate plânge de supărare și nici nu se poate entuziasma… toate aceste emoții i-ar putea provoca moartea.

“Corpul meu poate reacționa oricând, la orice – am devenit alergică la un colier pe care l-am purtat ani de zile, am făcut alergie chiar și la medicamentele care îmi țin boala sub control și până și schimbările de temperatură îmi pot provoca uneori crize. Reacțiile sunt pete pe piele, umflături, ritm cardiac accelerat sau dificultăți în respirație. Am dezvoltat și alergii la propriile mele emoții. Într-o zi întreaga familie urma să vină să mă vadă la spital, iar eu am fost atât de entiziasmată încât am făcut o criză”, a mărturisit ea într-un interviu acordat DailyMail.

Din păcate, Chloe Print-Lambert este obligată să meargă la spital de 20 de ori pe lună și nici până în ziua de azi nu știe exact cauza tuturor problemelor sale de sănătate. Tânăra crede însă că o vacanță în Tenerife, când a înghițit accidental niște apă de mare și s-a speriat foarte tare, ar fi cauza principală.

Cu toate acestea, și în ciuda episoadelor de depresie, tânăra spune că este recunoscătoare pentru viața și pentru familia ei, și că va continua să lupte pentru a se face bine.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro