Pilula contraceptivă masculină, la un pas de a fi creată

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:37

Cercetătorii australieni au reuşit să îi facă pe şoarecii de sex masculin să devină infertili prin blocarea funcţionării a două proteine, intrând astfel într-o nouă etapă a procesului de creare a unei pilule contraceptive pentru bărbaţi.
Cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne au modificat genele şoarecilor masculi pentru a bloca două proteine din celulele musculare care permit celulelor spermatice să călătorească prin organele reproductive ale animalului, potrivit Mediafax.
Şoarecii au rămas perfect sănătoşi şi s-au acuplat cu femele, însă fără ca acestea să nască pui, a declarat Sabatino Ventura, coordonatorul studiului.
„Am arătat că blocarea simultană a două proteine care permit circulaţia spermei în timpul ejaculării provoacă o infertilitate totală”, a adăugat el.
Acest lucru a fost realizat „fără a afecta viabilitatea pe termen lung a spermei sau sănătatea generală şi sexuală a masculilor (…). Muşchiul nu primeşte mesajul chimic care îi indică să facă sperma să circule”, a precizat acelaşi cercetător.
Cercetătorii de la Universitatea Monash, care au colaborat cu colegii lor de la Universitatea Melbourne şi de la Universitatea Leicester (Marea Britanie), încearcă în această perioadă să reproducă de manieră chimică acest fenomen genetic. O eventuală reuşită va duce la crearea unei pilule contraceptive pentru bărbaţi în cel mult zece ani.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!