Picioare frumoase: cum tratezi călcâiele crăpate

De Erika Chivu, pe

Ca să te simţi frumoasă în sandale sau papuci vara asta trebuie neapărat să-ţi tratezi călcâiele crăpate. Iată ce ai de făcut.

De ce ai călcâiele crăpate

Principalul motiv este pielea uscată şi îngroşată de la bătături. Când mergi sau stai în picioare, presiunea asupra călcâielor este mare, iar pielea uscată şi tare nu are flexibilitatea necesară pentru a se “întinde”, aşa că se crapă.

Cum vindeci călcâiele crăpate

În primul rând trebuie să scapi de pielea “moartă” de pe călcâie, iar cele mai eficiente sunt unguentele sau soluţiile cu efect exfoliant. Poţi încerca un produs cu acid, folosit conform prospectului. În general, aceste produse se aplică două sau trei seri la rând după baie pentru a vedea rezultate.
Produse exfoliante pentru călcâie
• Clavusin, soluţie cu acid salicilic 7 lei
• Clavos, cremă cu acid salicilic, 5 lei
• Farmec cremă călcâie cu acid glicolic, 10 lei
După o jumătate de oră, aplică o cremă puternic hidratantă şi pune-ţi o pereche de şosete subţiri.
Pielea moartă ar trebui să dispară în câteva zile, însă hidratarea trebuie să continue zilnic pentru a preveni noi crăpături.
Sunt de evitat produsele care conţin iritanţi – alcool, mentă, parfum – dar şi scrub-urile care sunt la fel de iritante. Nu este indicat să foloseşti piatra ponce sau pila de călcâie.

Cum previi noi crăpături

Ca să fie suficient de elastică, pielea călcâielor trebuie hidratată zilnic, aşa cum îţi hidratezi tenul. Chiar dacă nu mai ai piele uscată, odată la câteva zile foloseşte o cantitate mică de produs exfoliant cu un procent mic de acid salicilic.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!