Pfizer va testa vaccinul anti-COVID-19 în cel mai mare focar al variantei sud-africane din Europa

De Unica.ro, pe
Vaccinurile care există în momentul de față sunt mai puțin eficiente în fața tulpinii sud-africane a virusului, potrivit studiilor preliminare.

Primul studiu care va verifica veridicitatea acestei concluzii în viața reală va fi derulat luna aceasta în provincia Tirol, din Austria, după cum arată New York Times.

Urmează ca autoritățile să ofere vaccinul Pfizer tuturor adulților din districtul austriac Schwaz, aflat în apropierea orașului Innsbruck, din provincia Tirol, cu scopul de a vedea cât de eficient este serul împotriva variantei sud-africane a virusului.

Citește și: COVID-19 în România: Au fost identificate primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a virusului SARS-CoV-2

Motivul pentru care studiul se desfășoară aici este că Tirolul se confruntă cu cel mai mare focar de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus, conform cancelarului austriac Sebastian Kurz.

Acest studiu reprezintă o parte din eforturile globale ale specialiștilor de a răspunde la o întrebare esențială, și anume – sunt eficiente vaccinurile existente împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2? Dacă nu, experții vor trebui să creeze versiuni noi ale vaccinurilor.

„Scopul nostru este să oprim sau să eradicăm varianta sud-africană”, a explicat guvernatorul Tirolului, Günther Platter, după demararea proiectului, conform Libertatea. „Vrem să protejăm oamenii de această variantă”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro