(P) Metode de urmat pentru a stimula functia ovariana

De Unica.ro, pe

Infertilitatea feminina este cauzata de probleme care tin de procesul privind ovulatia. Ovulatia este procesul prin care un ou sau un ovul este pregatit pentru fertilizare in ovarele unei femei si eliberat in tuburile uterine pentru fertilizarea potentiala. Fara ovulatie, nu exista oua care sa fie fertilizate. Unele semne care impacienteaza o femeie care nu ovuleaza, in mod normal includ perioade menstruale neregulate sau absente. Problemele de ovulatie au adesea cauze diverse, insa cele mai frecvente sunt legate sindromul ovarian polichistic.

Mergand mai departe, stimularea functiei ovariane face referire la procesul de inducere si dezvoltarii foliculare ovariene si a maturizarii ovocitelor utilizand anumite medicamente.

Astazi, foarte multe cupluri infertile ajung sa ia in calcul aceasta posibilitate ce permite cresterea sperantei cu privire la visul de a deveni parinti. De pilda, Myo-Sun este un concept terapeutic inovator destinat infertilitatii feminine cu rol in stimularea functiei ovariene. Este util de aflat ca medicamentul:

  • ajuta la imbunatatirea considerabila a functiei ovariene si induce ovulatia
  • substanta din continut care are un rol important in inmultirea si diferentierea celulelor
  • este eficient in imbunatatirea fertilitatii femeilor cu sindrom de ovar polichistic
  • acidul folic avut contribuie la cresterea tesutului matern in timpul sarcinii
  • influenteaza buna functionare a hematopoiezei, metabolismul normal al homocisteinei si la functionarea normala a sistemului imunitar

Este important de stiut ca ovarele ofera doua functii cheie:

  1. Una produce un ovul matur pentru a fi disponibil pentru fertilizare in fiecare luna (sau procesul denumit ovulatie)
  2. Celalalta elibereaza hormonii estrogen si progesteron

Impreuna sunt esentiale pentru stabilirea si mentinerea in conditii proprii a sarcinii. Un hormon administrat este un tip de „trimis chimic”, care influenteaz o anumita celula, organ sau functie in organism. Hormonii regleaza functiile vitale cum ar fi cresterea, metabolismul, functia sexuala si reproducatoare.

Complementar, regimurile de medicatie ce privesc stimularea ovulatiei functioneaza concomitent cu reglarea diferitelor functii endocrine (adica functiile care se refera la hormonii reproducatori).

S-a constatat ca spre deosebire de un ciclu natural cand calendarul schimbarilor hormonale este dictat de modificarile hormonale care apar normal, intr-un ciclu stimulat, fiecare schimbare hormonala este programata sa apara intr-un moment care va optimiza calitatea ovocitelor eliberate.

Da si tu click aici si afla detalii suplimentare!

Retineti ca acest intreg parcurs este un proces de durata, care este posibil sa nu aiba rezultatele fericite din prima incercare. Linistea, rabdarea, sprijinul si comunicare in cuplu trebuie sa insoteasca negresit acest drum asumat.

In general, deosebit de important ca fiecare etapa sa se parcurga cu maxim de seriozitate si atentie. Nu uitati ca atunci atunci cand se dau costurile oricarui tratament de fertilitate, ar trebui adaugate preturi suplimentare. Realizati cu buget care sa includa si vizitele in plus la clinica de fertilitate, precum si costul medicamentelor de fertilitate, care de cele mai multe ori nu este inclus, in mod obisnuit in pretul initial.

Alegeti cu prudenta medicul, respectiv clinica in care ati decis sa va urmati visul de a fi parinti si incercati pe cat posibil sa va pastrati echilibrul fizic si mental pentru rezultate dorite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!