OMS susține că virusul SARS-CoV-2 nu se transmite prin alimente

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 14 august 2020, 09:43
Organizația Mondială a Sănătății garantează că virusul SARS-CoV-2 nu se transmite prin alimente, după ce China a anunțat că l-a descoperit în alimente de import.

China a găsit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia. Virusul a fost detectat pe suprafața produselor, dar toți cei care ar fi putut intra în contact cu ele au fost testați negativ. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că oamenii nu ar trebui să se sperie pentru că sunt slabe șanse ca virusul ce provoacă boala COVID-19 să se transmită prin alimente.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

„Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a declarat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că virusul „poate rămâne o vreme pe suprafeţe”, dar a amintit că OMS a dat indicații „împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar.

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în privința alimentelor, nici a ambalajelor alimentare sau a lanţului alimentar”, a precizat și Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS.

Citește și: Medicul Virgil Musta, dezvăluiri uimitoare: Rata de transmitere COVID-19 s-a schimbat

„Alimentaţia noastră în ceea ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a subliniat Ryan. Acesta a adăugat că oamenii trebuie totuși să respecte măsurile de prevenire, precum spălatul pe mâini sau procesarea alimentelor.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!