O fetiță de 12 ani a murit din cauza unui produs de igienă pe care și tu îl folosești zilnic

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 30 martie 2017, 17:59
Paige Daughtry, o adolescentă în vârstă de 12 ani din Marea Britanie, a murit într-un mod stupid în timp ce se afla cu părinții în vacanță.

Citește și – „Planta asta mi-a omorât copilul. Vă rog să citiți cu atenție”

Ea se întorsese de la piscină, și-a făcut duș, apoi a folosit deodorant de corp în exces. Mama ei a găsit-o inconștientă în pat, cu fața în jos. Fata a fost transportată de urgență la spital, dar în zadar. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ea, iar Paige a murit două ore mai târziu.

Raportul medico-legal arată că Paige Daughtry  a murit din cauza vaporilor de butan și izobutan din spray-ul pe care l-a inhalat. Aceste chimicale inhibă funcțiile creierului și duce la nefuncționarea organelor

„Aceasta a fost consecință neintenționată a unui act deliberat”, a spus Dr. Jonathan Metcalfe.

În timpul incidentului, fetița se afla în vacanță la un parc de distracții din Cala Gran alături de părinții ei, Ann și Stuart, și cu sora ei mai mare, Catherine.

„Petrecea ore întregi în dormitor și se dădea cu deodorant încontinuu. Obișnuia să folosească spray-ul chiar și în încăperi mici, deși i-am spus în repetate rânduri să nu mai facă asta”, a explicat mama fetei.

„Paige era o fetiță talentată, avea toată viața înainte. Visă să facă o carieră în artă sau în domeniul muzicii. Cu toții îi simțim lipsa, suntem în stare de șoc și plângem după o prietenă iubitoare și loială, soră, fiică și nepoată”, a declarat familia fetei.

Specialiștii avertizează că alergiile, astmul sau dificultățile de respirație sunt doar câteva dintre efectele inhalării chimicalelor din deodorante, existând și cazuri de deces, așa cum s-a întâmplat și cu Paige Daughtry.

Peter Dingle, cercetător în probleme de mediu, susține că până și în reclamele pentru deodorante tinerii folosesc acest produs pe întreg corpul, deși acest lucru nu este indicat nici măcar pe etichetele deodorantelor.

Un alt avertisment înscris pe deodorante, pe care majoritatea oamenilor îl ignoră, este folosirea acestuia în spații deschise. Aproape toți cei care folosesc deodorante o fac în spații mici, cum ar fi baia, obicei care duce la inhalarea unui număr mare de chimicale.

Citește și – A murit subit în timp ce se întorcea de la școală, apoi mama ei a găsit un mesaj de la copilă

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!