O bloggeriță susține că a scăpat de mătreață cu apă de gură. Iată cum!

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 12 mai 2016, 19:00
Mătreața este o problemă pe care multe dintre noi o avem și căreia reușim, mai mult sau mai puțin, să-i găsim leacul. O bloggeriță de beauty a încercat un tratament pe cât de neobișnuit, pe atât de ieftin: apa de gură.

Un șampon antimătreață bun poate fi destul de scump, ca să nu mai vorbim de tratamentele speciale, care se găsesc în farmacii, destinate acestei probleme capilare.

Bloggerița Farah Dhukai, posesoarea unui cont de Instagram urmărit de 653 de mii de persoane, unde postează trucuri de înfrumusețare, a descoperit un tratament foarte la îndemână care are efecte spectaculoase, spune ea. Aceasta a diluat banala apă de gură cu apă, a pus lichidul într-un recipient cu dispenser și a pulverizat pe scalp.

Tânăra susține că a scăpat complet de mătreață cu acest remediu foarte ieftin.

Citește și: Scapă de mătreață și acnee cu pudra de alaun

Apa de gură, are ”mentol, timol –compus organic din clasa fenolilor care se folosește ca emolient al căilor respiratorii – n.r., eucaliptol și salicilat de metil – folosit la obținerea parfumurilor și care este contraindicat femeilor gravide- n.r., care este antifungic, antiseptic și antiinflamator, perfect pentru îndepărtarea mătreței”, scrie Farah pe Instagram.

Citește și: Scapă de mătreață cu aceste remedii naturiste

Metoda lui Farah a stârnit totuși controverse, iar un specialist din New York a intervenit, desființând acest truc. În timp ce Farah susține că a scăpat de toate ciupercile și microbii de la nivelul scalpului, Francesca Fusco, dermatolog, spune că substanța folosită de Farah are exact efect invers aspra pielii capului.

O apă de gură cu o cantitate mare de alcool în compoziție ar putea afecta bariera antimicrobiană a pielii capului și accelera producerea mătreței”, avertizează Fusco. Cele mai afectate ar putea fi persoanele care obișnuiesc să se vopsească.

Medicul recomandă persoanelor care au această problemă să folosească produse speciale pentru combaterea mătreții.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!