Dieta cu sfeclă roşie

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 13 octombrie 2020, 11:18

Nu uita să bei înainte de fiecare prânz şi cină sucul de sfeclă, morcovi şi portocale. PIERZI 3 kg în 7 zile
Îţi doreşti să dai rapid jos câteva kilograme? Ei bine, acum există o dietă eficientă care te va ajuta să slăbeşti în doar o săptămână, asigurându-ţi în acelaşi timp şi aportul de vitamine necesar. Încearc-o şi tu!

Secretul dietei cu sfeclă

Dacă te-ai decis să urmezi acest regim trebuie să ştii că secretul constă în sucul de sfeclă roşie combinat cu sucul de morcovi şi de portocale. Acesta se consumă înainte de fiecare prânz şi de fiecare cină, cu 30 de minute înainte de masă, pe toată perioada dietei.
Luni >
Mic dejun:O ceaşcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită şi un măr.
Prânz: O porţie de supă de sfeclă cu pui.
Cină: Salată de fructe din două mere, două pere şi o banană nu foarte bine coaptă, 50 ml iaurt degresat.

Marţi >

Mic dejun:O ceaşcă de cafea, 50 g cereale integrale cu 100 ml lapte degresat.
Prânz: 150 g piept de pui la grătar şi 100 g salată de roşii.
Cină: 300 g salată din sfeclă roşie, ţelină şi morcov.

Miercuri >
Mic dejun: O ceaşcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită şi un măr.
Prânz: 150 g file de peşte cu 200 g salată verde condimentată cu suc de lă-mâie.
Cină: Salată din sfeclă roşie (la discreţie), un măr şi o pară.

Joi >
Mic dejun: O ceaşcă de cafea, 50 g cereale integrale cu 100 ml iaurt degresat.
Prânz: Două ouă fierte şi 100 g ton din conservă.
Cină: 100 g file de peşte la grătar şi 200 g salată din sfeclă roşie.

Vineri >
Mic dejun: O ceaşcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită şi un măr.
Prânz: 150 g carne de vită macră la grătar, 200 g salată de sfeclă roşie.
Cină: Salată de fructe din două mere, două pere şi o banană nu foarte bine coaptă, 50 ml iaurt degresat.

Sâmbătă >
Mic dejun: O ceaşcă de cafea, 50 g cereale integrale cu 100 ml lapte degresat.
Prânz: o porţie de supă de sfeclă cu pui.
Cină: doi cartofi mari copţi şi o salată de fructe din două mere, două pere şi o banană nu foarte bine coaptă, 50 ml iaurt degresat.

Duminică >
Mic dejun: O ceaşcă de cafea, o felie de pâine prăjită şi un măr.
Prânz: 150 g piept de pui la grătar şi 200 g salată de sfeclă roşie.
Cină: 100 ml iaurt degresat şi două pere.

Reguli de urmat!

Pe toată perioada regimului trebuie să respecţi următoarele indicaţii:
► Cafeaua trebuie să fie fără cofeină
► Zahărul trebuie înlocuit cu îndulcitori artificiali
► Cerealele integrale trebuie să fie din fibre de orez şi fără zahăr
► Iaurtul trebuie să fie degresat
► Alimentele trebuie mestecate încet pentru a transmite creierului senzaţia de saţietate
► Carnea poate fi condimentată doar cu piper şi alte mirodenii.

Bine de ştiut!

► Atenţie! Sarea este interzisă pe tot parcursul dietei.
► Zilnic se consumă cel puţin 2 l de lichid (apă plată sau infuzii de plante).
► Dieta cu sfeclă roşie trebuie urmată numai de către persoanele care nu au probleme deosebite de sănătate şi numai timp de o săptămână, după care se face o pauză de trei luni.

Mod de preparare a sucului

Ia 7 sfecle roşii mari, 14 morcovi şi 14 portocale şi dă-le prin storcătorul de fructe. Sucul îţi ajunge pentru o zi şi se păstrează la frigider.

Dacă vrei să te bucuri de beneficiile sfeclei, o poți consuma proaspătă sub formă de salata de sfecla rosie sau poți pune sfecla rosie la borcan pentru iarnă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro