Ministrul german al sănătății crede că pandemia va lua sfârșit la primăvară

De Unica.ro, pe

Ministrul sănătății din Germania, Jens Spahn, crede că pandemia ar putea să ia sfârșit la primăvară, dacă se va atinge imunitatea colectivă, conform Agerpres.

„Dacă nu vor apărea noi variante împotriva cărora vaccinurile din prezent nu oferă protecţie, ceea ce este foarte puţin probabil, vom putea ajunge la o imunitate colectivă în primăvară şi vom putea reveni la normalitate”, a spus Spahn pentru ziarul Augsburger Allgemeine, citat de Libertatea.

Tot el a mai spus: „Întotdeauna se ajunge la o imunitate colectivă, problema este dacă aceasta se realizează prin vaccinare sau prin contaminare. Vaccinarea este calea cea mai sigură”.

Spahn crede că există o probabilitate mare ca oricine care refuză vaccinul să se infecteze, menționând că pericolul nu trebuie subestimat – chiar dacă în Germania numărul de infectări este în descreștere de ceva timp. Anul trecut, în aceeași perioadă, Germania a înregistrat o altă ameliorare. Ministrul a amintit însă că „toamna şi iarna, când oamenii stau mai mult în spaţii închise, iar sistemul imunitar este mai slăbit, creşte şi riscul de infecţie”.

Citește și: Care sunt categoriile de persoane care vor primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Situația vaccinării pe orașele din România – București și Cluj, în frunte

Citește și: Situație disperată la secțiile de COVID-19 din București: „Pierdem un număr mare de oameni”

Citește și: Cât de repede se răspândește varianta Delta: de la un caz la 390.000 în două luni

Institutul de virusologie Robert Koch arată că incidența săptămânală a infecțiilor din Germania se ridica marți la 65 de infecții la 100.000 de locuitori, prin comparație cu 68,5 (în ziua de luni) și 77,9 (cu o săptămână în urmă). În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 71 de decese cauzate de COVID-19.

Deși cifrele arată o situație mai bună decât cu o săptămână în urmă, Spahn crede că măsurile restrictive sunt încă necesare: „Dacă nu am avea măsuri de precauţie, unităţile de terapie intensivă ar putea fi saturate din cauza numărului mare de persoane nevaccinate”.

În Germania, 63% dintre oameni sunt vaccinați cu ambele doze de ser anti-COVID-19, iar 67% cu cel puțin o doză de vaccin.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!