Medicul Emilian Imbri: „Bătălia cu virusul am pierdut-o. Urmează valul patru pentru că nu mergem să ne vaccinăm”

De Unica.ro, pe
Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeş” din București, atrage atenția că valul patrul al pandemiei de COVID-19 va lovi România dacă oamenii nu merg să se vaccineze. De asemenea, medicul spune că situația actuală arată faptul că „bătălia cu virusul am pierdut-o.”

Numărul persoanelor care se îmbolnăvesc de COVID-19 rămâne ridicat în România, dar mulți români sunt în continuare reticenți atunci când vine vorba de vaccinare. Medicul Emilian Imbri este de părere că urmează valul patru al pandemiei deoarece lumea refuză imunizarea.

„Toţi suntem relaxaţi. Ştiţi ce este paradoxal în această ţară? Într-o relaxare generală se luptă îngrozitor pentru relaxare. În Piaţa Victoriei vin oameni fără mască care urlă toţi nu vrem mască şi nu au purtat niciodată. Vin bolnavii care se internează în stare gravă şi recunosc, eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie şi uite unde am ajuns, doctore, salvează-mă. Sigur că nu poţi să te joci cu cuvintele astea. Că uite se relaxează Anglia. Dar cât a stat Anglia? De câteva ori a stat şi s-a vaccinat”, a declarat medicul, potrivit adevărul.ro.

Emilian Imbri: „Ce se întâmplă acum e triumful virusului”

Emilian Imbri consideră că bătălia cu virusul a fost pierdută pentru că oamenii nu vor să se vaccineze.

Citește și: Cât de mult a slăbit ADDA după ce a fost diagnosticată cu dermografism

Valentina Pelinel și Cristi Borcea se pregătesc să devină din nou părinți: Ea-l mai vrea pe al 10-lea și gata!

Cum se simte mama actorilor Augustin și Lucian Viziru, după ce s-a vindecat de COVID-19

Doinița Oancea și logodnicul ei s-au despărțit: „El este un om extraordinar”

„Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să ştiţi. Faptul că spuneţi că nu sunt locuri, că… Ştiţi ce se întâmplă în momentul de faţă? Şi dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoţi paturile şi ventilatoarele alea şi le pui pe aleile spitalului şi spui am 2000 de paturi ATI şi sunt ocupate 1500. Pe alea 500 nu are cine să le manevreze. Aici este problema. Nu e problema că nu avem paturi, este problemă că nu ai cu cine să lucrezi.

La Babeş a fost un caz fericit că am avut oameni în TIR. Sunt spitale în care fug ca  zăpăciţii de la o secţie la alta, fug pe holuri cu alea de oxigen în braţe că nu au nici oxigen. Din punctul meu de vedere o să urmeze un boom.  Lucrurile s-ar putea îndrepta de la sine şi urmează valul 4 sau ce mai urmează. De ce? Pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Şi atunci orice tulpină din asta de vine să ne mai facă vizite, va genera un alt val”, a adăugat fostul manager al Spitalului „Victor Babeş”.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!