Mărturia unui medic care are COVID-19: „Vrei aer și nimic mai mult!”

De Unica.ro, pe
Un medic rezident a povestit prin ce chin trece de opt zile, de când a aflat că are COVID-19. Acesta a avertizat că nu este de glumit cu această boala. 

Alexandru Lazăr are 31 de ani și este medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. S-a infectat în timp ce era de gardă la spital, în urmă cu opt zile, deși a stat mai tot timpul în focarele de infecție încă din luna martie. 

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

„Am bănuit că sunt infectat și am făcut testele, pentru că tot mi se înfunda nasul, îmi fierbeau ochii, am făcut subfebrilitate, mialgii, o tuse seacă, brusc instalate, care nu mai cedau. Atunci mi-am dat seama că e ceva dubios, m-am testat și după ce m-am testat m-am izolat acasă. A doua zi m-au chemat colegii să fac și un computer tomograf și s-au observat modificări la nivelul plămânului drept, moment în care s-a decis internarea” a povestit tânărul pentru Digi24.

Vă asigur că nu-i glumă cu covidul, deci chiar nu glumesc

Acesta a mărturisit că starea lui nu este una foarte bună, că are pneumonie, tușește tot timpul, abia poate respira, nu are gust, nici miros, în ciuda tuturor tratamentelor pe care i le administrează colegii lui.

Pur și simplu simți nevoia de o gură de aer și e un aer fierbinte, nu știu, ca de cuptor cu microunde, și vrei aer, asta și nimic mai mult” – a explicat medicul.

Credeți-mă, aseară am dormit cu capul pe-o masă, nu puteam să respir, nimic nu e mai important decât o gură de aer. Nu-i de glumă! Și eu n-am comorbidități, n-am nicio problemă, dar știu cum respir! Și nu știu… oameni cu insuficiență cardiacă, oameni cu boli pulmonare, nici nu vreau să-mi închipui!” – a dezvăluit acesta. 

Citește și: Studiu: Adulții tineri cu forme ușoare de COVID-19 rămân cu simptomele bolii două-trei săptămâni

Medicul a ținut să precizeze că fiecare pacient are o evoluție insidioasă. Acesta a dat exemplu colegilor săi care s-au simțit bine în primele 5 – 6, apoi starea lor s-a înrăutățit, au dezvoltat pneumonii și s-au luptat cu boala timp îndelungat, chiar și 30 de zile.

Eu când am sperat să-mi fie bine, din nou am început să mă ia cu rău, tot timpul febră, transpirații, te dor mușchii, n-ai gust, n-ai miros, tulburări gastrice, e dezastru!. Dacă cineva trece prin ce trec eu, vă asigur că nu-i glumă cu covidul, deci chiar nu glumesc”, a mai spus doctorul Alexandru Lazăr.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!