Lucruri ciudate care se întâmplă în organismul tău când faci sex

De Adina Radu pe
Există multe mituri pe care le auzim încă din perioada adolescenței despre ce se întâmplă cu organismul unei femei atunci când face sex.

Le-ați auzit cu siguranță pe toate? De la mitul că vaginul unei femei se va lărgi iremediabil la faptul că mergi ciudat după ce faci sex. Toate mituri care se împrăștie mai des ca gripa.

Noi am strâns o listă a lucrurilor care se întâmplă cu adevărat în organism atunci când facem sex.

Scapi de stress

Persoanele stresate care fac sex în fiecare zi timp de două săptămâni încep să aibă o tensiune mai mică conform unui nou studiu.

În plus, actul sexual stimulează creșterea celulelor în hipocamp, partea ce monitorizează stresul în organism.

Devii mai inteligentă

Un studiu făcut la Universitatea din Maryland în 2014 a arătat că sexul îmbunătățește funcțiile creierului și neurogeneza din hipocamp (partea creierului care formează amintirile de lungă durată).

Strălucești

Pielea ta radiază după ce faci sex. Fluxul de sânge către cap crește ceea ce face să te îmbujorezi, ca buzele tale să devină mai închise la culoare și întreaga ta față primește o strălucire aparte. Din nefericire, aceste aspecte nu țin mai mult de o zi după actul sexual.

Sânii tăi devin mai mari

Temporar, sânii, din cauza excitației, ajung să se mărească. Vasele de sânge se dilată și fac ca țesutul sânilor să se mărească cu aproximativ 25%.

Vaginul se extinde

Deși se spune că vaginul se lărgește și rămâne așa după actul sexual, nu este deloc așa. Vaginul, în timpul excitației devine mai flexibil și se ajustează organului sexual masculin. După ce contactul sexual mușchii vaginului revin la starea inițială.

Sistemul tău imunitar devine mai puternic

Anul trecut, câteva studii publicate au relevat că o persoană cu o viață sexuală activă are un sistem imunitar mult mai bun decât o persoană care este abstinentă.

Citește și Lucruri pe care nu le știai despre sex

Citește și Cât durează o partidă de sex, în funcție de vârstă

Sursa foto 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro