Incredibil: un bărbat bolnav de coronavirus care a luat contact cu 250 de oameni nu a infectat pe nimeni

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 12:17

În pofida ratei mari de contagiozitate pe care o are noul coronavirus, un bărbat bolnav de COVID-19 a reușit să nu infecteze pe niciunul din cei 250 de contacți ai săi.

Bărbatul în cauză este viceprimarul orașului Overath din Germania, Guido Lazotta, în vârstă de 54 de ani. La puțin timp după ce a participat la Carnavalul de la Köln, care se desfășoară anual, între 20 și 26 februarie, Lazotta a început să aibă simptome de răceală. Inițial, a crezut că nu este mare lucru, întrucât în fiecare an a răcit după carnaval. Tocmai de aceea, nu s-a izolat la domiciliu și nu a apelat la doctori în primă fază, ci din contră.

„În ziua următoare am felicitat un cuplu de vârstnici care sărbătorea nunta de diamant”, a povestit el, potrivit Libertatea. „Când am ajuns acasă mă durea tot corpul, mă simțeam slăbit și aveam febră”.

Citește și: Cum se apără medicii care au demisionat în plină pandemie de coronavirus

Simptomele lui s-au agravat însă, așa că a trebuit să meargă la spital pentru analize. În data de 8 martie, la 12 zile după apariția primelor simptome, a aflat că are coronavirus.

„M-am înspăimântat când mi-am dat seama că interacționasem cu circa 250 de persoane cu ocazia carnavalului”, a explicat viceprimarul. „Ca să nu mai zic de soția și de fiicele mele”.

Lazotta a fost internat de urgență. După doar trei zile, starea lui de sănătate a dat semne de îmbunătățire, astfel încât pe 14 martie a fost externat după ce doctorii l-au declarat vindecat. A ieșit din spital cu probleme pulmonare și 12 kilograme în minus, dar a fost bucuros să afle că dintre cei aproape 250 de oameni cu care intrase în contact până să afle că este infectat cu coronavirus, toți erau sănătoși.

Foto: Arhiva personală/Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!