În ultimele două săptămâni, la fiecare 15 secunde un om a murit din cauza COVID-19

De Unica.ro, pe
COVID-19 face ravagii la nivel mondial. Peste 18.500.000 de oameni din întreaga lume au fost infectați cu noul coronavirus, iar dintre aceștia peste 700.000 și-au pierdut viața. Țările cele mai afectate la ora actuală sunt SUA, Brazilia și India.

Potrivit unui bilanț realizat de Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni, aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Virusul face numeroase victime în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni și în Statele Unite ale Americii, care au o populație de  330 milioane de locuitori, în ciuda eforturilor autorităților de a limita răspândirea noului coronavirus. Expertul de top în boli infecţioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a atras atenția că statele cu multe cazuri ar trebui să revină la restricții și chiar izolare pentru a scădea numărul îmbolnăvirilor înainte de a veni toamna, când este sezonul de gripă.

Chiar și în țări care păreau să fi câștigat lupta cu virusul, cum ar fi Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan sau Israel, a crescut din nou numărul de cazuri de COVID-19, potrivit Digi24.

Citește și: S-a depistat un nou simptom asociat bolii COVID-19. Este foarte ușor de confundat cu alte afecțiuni

Până astăzi, în România numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a sărit de 55.000 și s-au înregistrat peste 2.400 de decese. Numărul cazurilor zilnice este în creștere. În ultima perioadă, s-au raportat peste 1.000 de persoane pe zi. A crescut, de asemenea, și numărul pacienților care au avut nevoie de îngrijiri în secțiile ATI.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!