În ce an ar putea fi disponibil vaccinul pentru COVID-19

De Unica.ro, pe
În contextul pandemiei de COVID-19, specialiști din toată lumea au lansat proiecte de dezvoltare cât mai rapidă a unui vaccin împotriva coronavirusului. 

Au trecut șapte luni de când oamenii de știință încearcă să descifreze genomul noului coronavirus și s-au făcut cele mai rapide progrese de până acum în domeniu, faţă de orice altă boală din trecut. Totuși, până la obținerea unui vaccin calea este încă lungă.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Soumya Swaminathan, coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a spus că în prezent există peste 20 de vaccinuri în faza de studii clinice, iar riscul ca toate să eșueze este mic. Dacă fiecare vaccin are șanse de 10% să fie corespunzător, atunci ar putea fi gata unul sau chiar mai multe vaccinuri.

Chiar dacă testele se vor încheia în mai puţin de un an de la începutul cercetărilor pentru obţinerea vaccinului, nu înseamnă că va fi gata de utilizare. Acesta va trebui să fie sigur, eficient și să protejeze 70% dintre pacienți pentru a asigura încheierea pandemiei.

Citește și: Autoritățile ar putea impune restricții în zonele din România unde crește numărul cazurilor de COVID-19

Potrivit lui Swaminathan, un vaccin anti-COVID-19 ar putea fi produs și distribuit populației la jumătatea anului 2021.

Din ianuarie, când au început cercetările privind acest virus, au trecut doar trei luni până la prima testare a unui vaccin, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum, a precizat aceasta, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!