Sănătate: Hepatita C nu doare, dar ucide!

De Libertatea pentru femei, pe

Când ți-ai verificat starea de sănătate a ficatului? Dacă răspunsul e „demult” sau, și mai rău, „niciodată”, dă fuga la medic!
Este cel mai mare organ intern al omului și are o mulțime de funcții extrem de importante. De ficat depinde detoxifierea, digestia și sinteza proteinelor. Are o capacitate remarcabilă de regenerare. Cu toate astea, nu este imun la virusurile periculoase. Și nu se manifestă imediat, lăsând ca boli dintre cele mai grave să se dezvolte în tăcere. Așa se face că virusul hepatic C își poate „face de cap” în voie, până într-o zi, când deja e poate prea târziu pentru a se mai putea interveni. Evoluția hepatitei, netratată la timp, este lentă și severă, următoarele stadii ale bolii fiind ciroza și cancerul.
Top 10 alimente de evitat cu orice preț

Mergi la medic!

Când începe să te deranjeze prezența VHC, atunci e deja prea târziu. Ca să nu se ajungă acolo, cere-i medicului de familie o trimitere către un specialist gastroenterolog sau în boli infecțioase. Aceștia îţi vor recomanda un set de analize de sânge. Nu durează mult și îți poate salva viața. Mai mult, Alianța Pacienților cu Afecțiuni Cronice, împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, laboratoarele Bioclinica și Roche România au lansat o campanie de testare pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C, prin care sunt oferite 50.000 de teste gratuite.
Găsești lista laboratoarelor pe www.afladec.net, sau la telefon 021.326.00.36, cu tarif normal. Potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, „Azi avem alternativa vindecării și, ca atare, șansa prevenirii cirozei și cancerului hepatic produse de acest virus. De aceea, este esenţial să diagnosticăm cât mai devreme şi să tratăm corect şi la timp hepatita cronică C. Estimările specialiştilor arată că vârful epidemiei de hepatită C în România va fi atins în jurul anului 2020, din cauza cumulării pacienţilor infectaţi înainte de anul 1989 cu persoanele nou infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje.”
Sport cu Neby! Exerciţii doar cu greutatea corpului ca să slăbeşti şi să te tonifiezi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro