Hărțile online care îți arată în timp real cum se răspândește coronavirus

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 11:27
Statisticile privind coronavirus ating cifre alarmante cu fiecare zi care trece. Peste 43.000 de oameni au fost infectați și peste 1.000 au murit.

Mulțumită experților, acum avem mai multe instrumente online care să ne ajute cu maparea modului în care boala se răspândește, potrivit Science Alert. Mai jos găsești mai multe hărți online care te ajută să îți dai seama de evoluția epidemiei:

Harta de la Johns Hopkins CSSEHărțile online care îți arată în timp real cum se răspândește coronavirus

Harta de AICI folosește date preluate în timp real de la Centers for Disease Control și de la World Health Organization, ceea ce îi oferă o acuratețe deosebită.

Harta Health Map

Hărțile online care îți arată în timp real cum se răspândește coronavirus

Cu ajutorul hartei, poți vedea atât zonele de epidemie, cât și zonele cu risc, în care ar putea apărea coronavirus. Identificarea zonelor de risc este realizată cu ajutorul inteligenței artificiale, care analizează știrile de la publicații reputabile cu privire la oamenii care vin din China și prezintă semne de infecție. Poți accesa harta AICI.

Harta de la Coronavirus App

Hărțile online care îți arată în timp real cum se răspândește coronavirus

Doi francezi din Taiwan și-au pus mințile la contribuție și au realizat o hartă interactivă, care îți arată, în funcție de modul ales, cazurile de infecții, morți și vindecări la nivel mondial. Dacă vrei să intri să vezi cu ochii tăi, o găsești AICI.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!