Greșeli de somn care duc la diabet

De Consuela Stratulat, pe

Oamenii adorm la ore diferite, iar studiile au arătat că cei care se culcă târziu sunt mai predispuși la probleme de sănătate. Vezi ce greșeli de somn duc la diabet.

Un studiu publicat în revista „Endocrinologie Clinică și Metabolism”, citat de healthy-holistic-living.com, arată că oamenii care adorm târziu au un risc de două ori mai mare de a face diabet de tip 2 și să se îngrașe. Acest lucru este cauzat de faptul că, atunci când te culci târziu, calitatea somnului este serios afectată. În plus, ai tendința de a dezvolta alte obiceiuri nesănătoase, precum mâncatul la miezul nopții sau fumatul. Și pentru că nu te odihnești bine, dimineața te trezeti indispusă, stresată și fără chef. Toți acești factori favorizează apariția diabetului.

Cum să eviți apariția diabetului

Nu te gândi că nu îți poți schimba programul de somn. Cercetătorii susțin că, dacă începi să te culci mai devreme, organismul tău se va adapta. Ca să adormi repede și să te odihnești, este important să oprești toate electronicele, pentru că lumina artificială previne producția de melatonină, substanța care te ajută să te odihnești. Alege-ți o oră de culcare și respect-o. Când ai ajuns în acel moment, nu lăsa serialul tău preferat să te facă să îți încalci programul.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!