Drama fără margini a unei tinere: de ce medicii au asistat neputincioși la sinuciderea ei

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 17 februarie 2022, 15:46
Cazul unei tinere de 20 de ani din Olanda a impresionat o planetă întreagă după ce, din cauza unei depresii severe, aceasta le-a cerut medicilor să o lase să se sinucidă.

În urmă cu cinci ani medicii i-au pus fetei mai multe diagnostice, extrem de îngrijorătoare: depresie severă cu tendințe suicidale și tendințe de autovătămare, anorexie, halucinații și tulburare obsesiv-compulsivă. Afecțiunile reprezentau erau urmări grave ale abuzului sexual la care fusese supusă constant tânăra de la vârsta de 5 până la 15 ani, de către tatăl ei. A urmat mai multe tratamente pentru bolile ei și chiar dădea semne că starea i se îmbunătățește.

Numai că aceasta era doar o iluzie fiindcă în realitate, în sufletul fetei se dădeau lupte crunte, iar dorința ei cea mai mare era să moară.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a cântăreței Britney Spears către copiii ei

Astfel, după perioade de acalmie, olandeza de 20 de ani avea noi tentative de a-și pune capăt zilelor sau de a se răni. În repetate rânduri aceasta a avut nevoie să fie tratată la Terapie Intensivă.

Cel care a înțeles cel mai bine asta, în ciuda rezultatelor bune, a fost chiar terapeutul ei. A fost cel care a decis că pentru olandeza de 20 de ani nu mai exista speranță. La cererea tinerei, medicii au fost de acord cu sinuciderea asistată, legală în Olanda, și astfel i-a fost administrată o injecție letală.

Prin gestul ei, tânăra și-a găsit liniștea însă a lăsat în urmă un val de controverse și a redeschis dezbaterile pe tema aspectelor etice ale sinuciderii asistate. Cei mai vehemenți critici au fost britanicii, care au desființat decizia medicilor olandezi în cadrul unei dezbateri în Camera Comunelor privind legalizarea sinuciderii asistate în Marea Britanie.

Citește și: Scrisoarea lui Mihai Bendeac care a devenit virală pe internet

”Permițând acest lucru transmiți următorul mesaj: dacă ești victimă a abuzului sexual și ai rămas cu sechele psihice primești drept pedeapsă moartea. Mesajul este că dacă ești victimă, pedeapsa ta este moartea”, a fost de părere Robert Flello, membru al Partidului Laburist.

”Această femeie avea nevoie de susținere și ajutor pentru a depăși problemele, în acest punct critic al vieții ei, nu eutanasiere”, a completat parlamentarul Fiona Bruce, de la Partidul Conservator.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!