Avertismentul directorului medical „Matei Balș”: Nimeni nu poate avea garanția că va face o formă ușoară de COVID-19

De Unica.ro, pe

Directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, Adrian Marinescu, a vorbit despre presiunea imensă care este pusă pe spitale în această perioadă.

Adrian Marinescu a menționat că numărul pacienților a crescut simțitor și că presiunea din spitale este tot mai mare. Atunci când locurile din spitale se eliberează, ele sunt ocupate de alți bolnavi. Marinescu a spus că persoanele cu forme medii și grave care ajung în spitale sunt nevaccinate și că este nevoie de mai multe paturi în spitale pentru pacienții COVID-19.

„Trendul infectărilor din ultimele săptămâni înseamnă o presiune clară pe sistemul de sănătate”, a spus el pentru Digi24. „Acum, mai ales în Capitală sunt puține spitale cu circuit Covid, e clar că trebuie mai multe paturi, fiecare spital acum ar trebui să vină cu un minimum de 15% paturi pentru pacienții Covid, ceea ce în practică nu se întâmplă”.

Citește și: CNCAV permite acum vaccinarea cu doze diferite de ser anti-COVID-19

Citește și: Premierul Florin Cîțu: „Trebuie să fim pregătiți să creștem numărul de paturi la ATI”

Citește și: E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Studiu: tinerii din România sunt mai obosiți și mai nesiguri în pandemie

Marinescu a mai explicat și care este situația în secțiile de terapie intensivă: „Spitalul e plin, nu doar la terapie intensivă. În ultimele zile, ce se eliberează se ocupă imediat, iar în două parte a zilei nu mai avem locuri de internare”.

În plus, pacienții cu COVID-19 din București au nevoie de ajutor, conform medicului. „Sunt pacienți cu nevoi de oxigen, cei mai mulți din cei cu forme severe sunt nevaccinati. Din cei care vin, cei mai mulți au afecțiuni cronice, vârstnici, dar și tineri. Știm că varianta Delta înseamnă mai multă infecție printre tineri și copii. Nimeni nu poate avea o garanție că va face o formă ușoară”.

Nu în ultimul rând, el a reiterat importanța măsurilor de prevenție: „Chiar avem nevoie de ele, e o varianta care se transmite foarte ușor”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!