Premierul Florin Cîțu: „Trebuie să fim pregătiți să creștem numărul de paturi la ATI”

De Unica.ro, pe

Premierul Florin Cîțu subliniază nevoia de creștere a numărului de paturi la ATI, pentru a „reveni treptat către ceea ce aveam în iarnă”.

Cîțu a spus că a cerut deja ministrului interimar al sănătății, Cseke Attila, să suplimenteze numărul de paturi la secțiile de Terapie Intensivă, în contextul în care fosta ministră a sănătății, Ioana Mihăilă, spunea nu cu mult timp în urmă că multe dintre secțiile de terapie intensivă destinate pacienților cu COVID-19 sunt pline.

„Am avut o discuție în ședința de guvern, am vorbit și cu ministrul interimar al sănătății și cu domnul Arafat”, a explicat Cîțu, după cum arată Digi24. „Trebuie să fim pregătiți să creștem numărul de paturi la ATI, să revenim, treptat către ceea ce aveam în iarnă și să accelerăm campania de vaccinare”.

Premierul a mai adăugat: „Să ne asigurăm că centrele de vaccinare au fluxurile funcționale și să rămână așa în perioada următoare. Acum, că am avut și rectificarea bugetară aprobată, trebuie să ne asigurăm și am vorbit cu ministrul sănătății să ne asigurăm că se vor face plățile către personalul din centrele de vaccinare cât mai rapid. Voi spune asta și ministerului finanțelor, să nu tergiverseze procedura, pentru că avem nevoie de toată lumea.”

Citește și: Liderul USR PLUS din Camera Deputaţilor, despre campania de vaccinare: „Suntem ruşinea Europei”

Citește și: E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile – ce măsuri rămân în vigoare

Citește și: Studiu: tinerii din România sunt mai obosiți și mai nesiguri în pandemie

În ultimele 24 de ore, autoritățile au confirmat 2.226 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, cu 39.228 de teste. Totodată, au murit 39 de persoane infectate, iar alte 40 de decese anterioare au fost înregistrate acum în baza de date. Numărul pacienților internați la ATI este în creștere cu 53 față de ultima zi, ajungând la 523 de oameni. Dintre pacienții internați la ATI, opt sunt minori.

Dintre cele 848 de paturi la ATI pentru persoane infectate cu coronavirus, 102 se află în București. O analiză realizată de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției arată și situația deceselor, după cum citează Libertatea: „De la începutul pandemiei până în prezent 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!