Dieta Dukan: Kilograme în minus, în scurt timp

De Libertatea pentru femei, pe

Medicul şi nutriţionistul francez Pierre Dukan a elaborat planul cu soluţii perfecte pentru a slăbi repede, sigur şi printr-o metodă deşteaptă, fără a mai pune la loc kilogramele. Iată cum să scapi de surplus şi cum îţi poţi menţine greutatea în cel mai eficient mod.
Planul li se adresează celor care au încercat totul, care au slăbit în nenumărate rânduri, poate chiar prea des, şi care, înainte de orice, caută certitudinea că, în schimbul efortului, limitat în timp, vor putea să slăbească şi apoi să se menţină, să trăiască având corpul pe care şi l-au dorit.

Regimurile de săbit, oricât ar fi de eficiente, nu rezistă şi, în lipsa unei reale stabilizări, rezultatele se prăbuşesc, fie într-o derivă surdă şi lentă, fie într-o reluare a vechilor obiceiuri. Tocmai pentru a face faţă acestui război fără încetare, pierdut de majoritatea celor care slăbesc, medicul Pierre Dukan, cu o experienţă de 30 ani în domeniu, a alcătuit un regim de slăbire în 4 etape, apoi de consolidare a greutăţii pierdute, ca un zid de apărare, menit să reintroducă în straturi succesive elementele de bază ale unei alimentaţii acceptabile.

Vorbim despre dieta Protal, descrisă şi în cartea autorului, „Nu ştiu să slăbesc”. Regimul e bogat în proteine, sărac în calorii şi reduce apetitul. Totodată, absorbţia de proteine a organismului duce la reducerea caloriilor şi permite scăderea în greutate, fără a pierde din masa musculară.

► Cum funcţionează?

1 Faza de atac: mănânci doar proteine (peşte, pui fără pieliţă, vită slabă sau viţel, fructe de mare, lactate  0,1% grăsime), între 3 şi 10 zile, în funcţie de ce ţi-ai propus. Din cauza lipsei de fibre din proteine e posibil să te constipi. Consumă fibre comprimate în pilule, de la magazinele naturiste. De asemenea, pentru a evita deficienţele de vitamine şi minerale este bine să suplimentezi. Mai sunt permise: apă, ceai, cafea.

2 Faza de croazieră: consumi proteine, la care se adaugă treptat legume. Trebuie să excluzi legumele cu amidon (mazăre, cartofi, porumb, fasole verde, linte, avocado). Apoi alternezi aceste două etape până ajungi la greutatea dorită (vei pierde maximum un kilogram pe săptămână).

3 Consolidarea greutăţii: revii treptat la alimentaţia normală şi reintroduci gradual alimentele interzise. Aplică acest lucru timp de 10 zile, pentru fiecare kilogram pierdut. O dată la 7 zile ai dreptul la o masă de gală (mănânci orice).

4 Stabilizarea definitivă: mănânci normal, respectând două reguli esenţiale: o zi pe săptămână consumi doar proteine şi trei linguriţe de fulgi de ovăz şi tărâţe în fiecare zi. De două ori pe săptămână, dar nu consecutiv, ai dreptul la o masă de gală (mănânci orice).

► Apa şi proteinele reduc semnificativ celulita Consumul intensiv de apă uşor mineralizată asociat cu regimul proteinelor pure şi cu reducerea sării exercită o acţiune puternică asupra celulitei. Comparativ cu alte regimuri, această combinaţie e cea care, pentru aceeaşi cantitate pierdută, oferă cea mai mare reducere a circumferinţei taliei şi pulpelor.

► 3 linguri de tărâţe de ovăz pe zi, pe viaţă

Tărâţele de ovăz reprezintă unul dintre alimentele esen-ţiale în dieta Protal. Sunt cele mai bogate alimente în fibre solubile şi sunt foarte eficiente în procesul de slăbire. În faza de atac trebuie consumată o lingură şi jumăte de tărâţe pe săptămână, în faza de croazieră două linguri, iar începând cu stabilizarea definitivă câte trei linguri. În a patra fază a planului este obligatoriu ca o zi pe săptămână să fie consumate proteine pure şi zilnic trei linguri de tărâţe. Astfel nu vei mai risca să iei în greutate, adică să compromiţi efortul depus pentru kilogramele pierdute.

SAREA… MAI PUŢIN ÎN BUCATE!

O alimentaţie prea sărată reţine şi fixează apa în ţesuturi. Sarea creşte apetitul, iar reducerea consumului îl potoleşte. Explicaţia constă în faptul că mâncărurile sărate determină salivarea şi aciditatea gastrică, ceea ce face să crească apetitul. În schimb, mâncărurile puţin sărate, nu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!