Dieta cu pepene galben

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Luni, 03 august 2020, 13:29

Suntem în plină vară, iar pieţele abundă în peneni galbeni. Acest fruct delicios, foarte sărac în calorii, poate fi aliatul tău de nădejde dacă vrei să slăbeşti sănătos în sezonul estival.

Ce trebuie să ştii despre pepenele galben

Cu doar 34 de calorii pe suta de grame, pepene galben este bogat în vitamine şi minerale, iar beneficiile pe care ţi le poate aduce consumul acestui fruct sunt nenumărate – de la întărirea sistemului imunitar, până la prevenirea îmbătrânirii ori reducerea riscului de apariţie a cancerului, datorită flavonoizilor care se găsesc în pepenele galben. Dacă incluzi în această ecuaţie şi preţul mic, foarte accesibil, atunci îţi poţi da seama că ai numai de câştigat. În plus, nimic nu e mai răcoritor, într-o zi caniculară, decât o felie rece, zemoasă şi parfumată de pepene galben.

Ce presupune dieta cu pepene galben

Nu-ţi imagina că o astfel de dietă înseamnă să consumi doar pepene galben dimineaţa, la prânz şi seara! Tot ceea ce trebuie să faci, în cadrul acestui regim alimentar, este să inlocuieşti o masă principală, din cele trei de pe parcursul zilei, cu pepene galben. Ideal ar fi să fie masa de seară, însă pentru asta va trebui să te asiguri că mănânci cina cu cel puţin două ore înainte de culcare.

Dieta cu pepene galben

Bineînţeles că celelalte mese, dar şi gustările de peste zi trebuie să fie echilibrate, pentru ca rezultatele să se vadă. Dar chiar dacă vei mânca la fel ca şi până acum, înlocuind cina cu pepene galben, tot vei avea rezultate.

Şi pentru că sportul contează şi el în orice dietă, îţi recomandăm să incluzi în programul tău şi 30 de minute suplimentare de mişcare, în fiecare zi.
Foto: pepene galben, femeie tinand un pepene galben, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!