Descoperire șocantă a medicilor: ce arată autopsiile pacienților care sufereau de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 iulie 2020, 13:10
La începutul pandemiei de COVID-19 medicii avertizau că în grupele de risc sunt pacienții cu afecțiuni pre-existente și cei vârstnici. Însă, autopsiile pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 scot la iveală detalii șocante despre modul în care această boală atacă corpul uman. 

În urma autopsiilor făcute pacienților uciși de COVID-19, medicii au constatat că acesta afectează toate organele, chiar și în cazul pacienților care aveau o stare de sănătate bună înainte să fie infectați.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv. La nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului a declarat pentru Digi 24Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina.

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2, a mai spus aceasta.

Chiar și pacienții cu afecțiuni grave ar mai fi trăit 20 sau 30 de ani

Medicul a mai spus că dacă nu ar fi avut COVID-19, pacienții ar mai fi trăit zeci de ani cu bolile pe care le aveau.

Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină și doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenție. Acești oameni care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani”, a precizat profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac.

Citește și: Mesajul lui Nelu Tătaru pentru cei care nu cred în COVID-19: Vor vedea că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-35 de ani

Medicii de la Colentina și-au riscat viața pentru a afla adevărul despre COVID-19

Medicii de la spitalul Colentina, care luptă în prima linie pentru a salva pacienții infectați, au făcut aceste autopsii pentru a afla cum afectează COVID-19 românii.

Le-am făcut autopsia tocmai pentru a stabili leziunile pe care infecția cu SARS-CoV-2 le produce la nivelul țesutului, la pacienții din România. În fiecare țară există niște predispoziții genetice și în funcție de bagajul genetic al fiecărei populații, modificările ce apar pot să fie diferite”, a spus directorul medical al spitalului Colentina.

Personalul medical care a efectuat autopsiile s-au supus unor riscuri imense pentru a afla adevărul: Virusul SARS-CoV-2 este încadrat ca un patogen extrem de periculos în categoria HIV, Ebola, Rabie și necesită măsuri de precauție pentru personalul medical de nivel 3, și, din ce știu eu, nu există nicio morgă care să îndeplinească aceste condiții. Practic, riscul la care personalul medical s a supus pentru a obține niște răspunsuri este imens. În momentul în care examinam plămânii, lichidul care se scurge din țesutul pulmonar are nivelul de infecțiozitate maxim, practic în acel moment anatomopatologul atinge riscul pe care îl are anestezistul când intubează pacientul sau pneumologul când face endoscopiea mai spus Sabrina Zurac.

Aceasta a făcut și un apel către români, să respecte în continuare fiecare măsură de prevenție, să păstreze distanța socială, să poarte mască și să se spele pe mâini des: În fond ce poate să strice? Ce poate să fie rău să păstrezi igiena, ce poate să fie rău să nu-i tușești în față celui cu care vorbești, ce poate să fie rău să nu te înghesui la cozi interminabile? Este o mare greșeală să considerăm că virusul nu există.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!