De ce coronavirus nu este o simplă răceală sau gripă

De Bianca Prangate, pe

Pe internet circulă multe opinii cu privire la noul coronavirus, care enunță sus și tare că acesta nu este nimic mai mult decât o răceală sau gripă – realitatea este însă diferită, potrivit Science Alert.

La nivel mondial, coronavirusul s-a dovedit letal în 3,5% din cazuri. Acest procent este posibil să nu reflecte realitatea absolută, în condițiile în care mulți oameni pot să se infecteze cu noul coronavirus și să nu aibă simptome. Chiar și așa, este un procent semnificativ mai mare decât cel al deceselor cauzate de gripă, care este de aproximativ 0,1%.

„Încă există [multe lucruri pe care nu le știm] cu privire la rata mortalității cazurilor de COVID-19 și cel mai probabil variază în funcție de calitatea sistemului de sănătate local”, a explicat Francois Balloux, profesor specializat în biologie la University College London.

Experții în sănătate estimează că persoanele infectate cu noul coronavirus infectează în medie între 2 și 3 persoane – de două ori mai mult ca gripa obișnuită, care are o rată de infectare de 1,3. Însă pentru gripă există vaccin și tratamente care să o trateze, în timp ce pentru COVID-19 încă se caută soluții. Chiar dacă ar exista un vaccin, ar fi dificil ca toată lumea să aibă acces la el. În plus, autoritățile din sănătate s-au plâns adeseori de faptul că oamenii nu își fac vaccinul antigripal.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!