Cura de îngrăşare rapidă – ce mănânci, ce bei, ce sport faci

De Erika Chivu pe

Alimente bogate în nutrienţi, băuturi cu multe calorii şi exerciţii de forţă, acestea sunt secretele pentru o cură de îngrăşare eficientă. Citeşte mai multe despre cum poţi să te îngraşi sănătos şi rapid.

Ce mănânci în cura de îngrăşare

Evident, trebuie să mănânci mult şi des, dar nu orice. Cei care vor să se îngraşe de obicei fac exces de fast food, dulciuri sau sucuri acidulate, însă constată că progresele întârzie.

Cei mai buni aliaţi ai tăi sunt alimentele bogate atât în calorii, cât şi în nutrienţi. Dacă în cura de slăbire se recomandă alimente cu volum mare şi calorii puţine, ţie îţi trebuie exact opusul, adică mâncăruri care au un volum mic şi calorii multe. Din această categorie fac parte alunele, nucile, seminţele, untul de arahide, leguminoasele, peştele gras, uleiul vegetal, smântâna. Pe lângă faptul că au multe calorii, sunt şi foarte sănătoase.

Caută să adaugi calorii la fiecare masă pe care o iei. La un grătar adaugă sos de smantână, în supă pune o lingură de ulei, în senviş adaugă nuci sau alune, etc. Sunt utile şi proteinele în cantităţi mai mari, mai ales dacă faci şi sport pentru acumularea de masă musculară.

Ce bei ca să te îngraşi

 

Orice, dar nu apă, ceai sau cafea. Caută să-ţi potoleşti setea cu lichide bogate în calorii şi nutrienţi, de pildă iaurt gras, lapte, sucuri de fructe. Cafeaua nu este cea mai bună alegere pentru micul dejun fiindcă îţi taie pofta de mâncare. Pentru energie încearcă o combinaţie de sucuri de fructe şi legume.

Ce suplimente iei pentru îngrăşare

Pe lângă vitamine şi minerale, de care are nevoie oricine, sunt indicate enzimele digestive, mai ales dacă consumi multe proteine. Degeaba te străduieşti să mănânci mult dacă sistemul tău digestiv nu poate să proceseze tot. Ba chiar, dacă fac excese vei ajunge la indigestii cu simptome neplăcute. Enzimele favorizează digestia şi ajută corpul să extragă cât mai mulţi nutrienţi din alimente. Poţi încerca Triferment, Zymogen, Panzcebil, etc.

Ce sport faci

Uită de aerobic, alergare, bicicletă. Aceste activităţi cardio sunt utile în cura de slăbire. Pentru a lua în greutate ai nevoie de exerciţii anaerobe sau „de forţă”. Fie că mergi la sală sau faci acasă abdomene, flotări, genuflexiuni, fandări, exerciţiile te ajută să-ţi defineşti musculatura şi chiar dacă nu reuşeşti să te îngraşi propriu-zis, cel puţin vei avea un corp mai armonios şi forme vizibile. Nu uita că pentru a acumula masă musculară ai nevoie de proteine pe care le găseşti în carne şi leguminoase.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro