Cum te tratezi acasă dacă ai o formă ușoară de COVID-19. Sfaturile medicului Virgil Musta

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 12:25

Persoanele infectate cu noul coronavirus care sunt asimptomatice sau au simptome ușoare de COVID-19 și aleg să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile, trebuie să își monitorizeze evoluția bolii în toată această perioadă și să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte împotriva virusului pandemic.

Medicul Virgil Musta recomandă acestor persoane să încerce să-și întărească imunitatea prin alimentație și suplimente alimentare.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Somnul e cel mai important factor în creșterea imunității”

„Evident, nu se îngrașă porcul în ajun și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. Este nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Musta, potrivit ziare.com.

Medicul le mai recomandă acestor pacienți să-și păstreze optimismul și să aibă încredere în persoanele care vor să îi ajute.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

„Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a mai spus Virgil Musta.

Sursă foto – Shutterstock, arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!