Cum te ajută creierul tău să te vindeci

De Consuela Stratulat, pe
Mintea umană este extrem de puternică și te poate ajuta să îți calmezi durerea și chiar să scapi de boli grave. Vezi cum poți face asta.

Concentrează-te pe o realitate virtuală

Oamenii de știință au descoperit moduri în care poți scăpa de durere și chiar te poți vindeca cu ajutorul puterii gândurilor, potrivit mindbodygreen.com. Numeroase studii au arătat că, dacă te concentrezi pe o realitate virtuală, poți reduce durerea cu 15 – 40 %.

Încearcă terapia prin hipnoză

Hipnoterapia sau terapia prin hipnoză este foarte eficientă pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil. Studiile au arătat că această formă de tratament s-a dovedit eficientă pe 80% dintre pacienții care nu au simțit nicio ameliorare după ce au luat medicamente. Sub hipnoză, oamenii pot influența viteza contracțiilor colonului, un proces care nu poate fi controlat în mod normal.

Fii pozitivă

În tratamentele experimentale, peste 700 de pacienți care urmau să fie supuși unor proceduri medicale precum prelevare de biopsii sau înlăturarea unor tumori au simțit mai puțină durere și anxietate în momentul în care au fost încurajați și aveau o atitudine pozitivă. În plus, o astfel de atitudine reduce apariția complicațiilor, iar bolnavii au nevoie de cantități mai mici de sedativ.

Discută despre problema ta

Un studiu efectuat pe 150 de pacienți bolnavi de cancer pulmonar în stadii terminale a arătat că cei care au discutat despre problema lor aveau o calitate a vieții mai bună, nu erau atât de deprimați ca cei care nu aveau cu cine să discute și trăiau mai mult.

Încearcă să nu te stresezi

Într-un tratament experimental efectuat pe 121 de pacienți cu scleroză multiplă, cei care făceau terapie pentru controlul stresului aveau mai puține leziuni ale creierului, iar boala evolua mai încet.

Meditează

Studiile au arătat că oamenii care fac meditație au un nivel mai mare de telomerazei, o enzime care protejează împotriva îmbătrânirii celulare.

Căsătorește-te!

Cercetătorii au constatat că pacienții bolnavi de cancer căsătoriți au un risc cu 20% mai mic să moară din cauza bolii decât cei singuri.

Ajută-i pe ceilalți

Un al studiu a arătat că persoanele mature care petrec 15 ore pe săptămână învățând copiii să citească sunt mai active, au picioare mai puternice și răspund mai bine la testele cognitive.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!