Cum supraviețuiești unui infarct când ești singură acasă

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 23 iulie 2015, 13:33
Infarctul reprezintă una dintre principalele cauze de deces prematur. Vezi cum trebuie să reacționezi, dacă inima ta cedează când ești singură acasă. 

O durere puternică în piept, care iradiază în braț și fălci anunță, de obicei, un infarct. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să suni la 112, iar până vine ambulanța, este important să știi cum să reacționezi, pentru a-ți mări șansele de supraviețuire. Potrivit doctorilor, ai la dispoziție 15 secunde până când îți pierzi cunoștința. Uneori, simptomele debutează treptat, pe o perioadă lungă de timp, dar nu porni singură spre spital, ci așteaptă ajutorul medicilor. De la primele semne de infarct este indicat să tușești în mod constant și puternic, potrivit cuisineandhealth.com. Respiră adânc de fiecare dată înainte să tușești, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită. La fiecare 2 secunde trebuie să respiri și să tușești, până când ajunge echipajul medical de urgență și începe procedurile care se impun.

Când respiri adânc, îți oxigenezi bine plămânii, iar mișcarea pe care o faci când tușești îți întărește inima și menține circulația sângelului. Astfel, tensiunea arterială revine la ritmul normal. Este foarte important să nu te oprești din tușit până când medicii nu ajung la tine.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!