Cum știi că ai polipi pe colon

De Consuela Stratulat, pe
Polipii pot apărea pe mucoasa colonului, iar dacă nu sunt tratați, se pot transforma în cancer. Vezi cum îți dai seama că ai.

Oricine poate face polipi pe colon, dar un risc mai mare au adulții peste 50 de ani, supra-ponderali sau fumători, care au în familie astfel de cazuri, potrivit mayoclinic.com.

De cele mai multe ori, polipii pe colon nu dau simptome, de accea este important să mergi periodic la control. Atunci când sunt descoperiți în stagii incipiente, pot fi înlăturați mai ușor și fără complicații.

Semne că ai polipi pe colon

Unele persoane pot avea simptome, dacă au polipi pe colon. Sângerările rectale sunt un semn care ar trebui să te trimită la medic, pentru că ar putea fi vorba și de afecțiuni ceva mai grave, precum cancerul. Ar trebui să îți pui semne de întrebare și dacă observi că scaunul este negru sau cu sânge. Constipația sau diareea poate indica, de asemenea, prezența unei astfel de formațiuni pe colon. Un polip de dimensiuni mari poate bloca parția intestinul, așa că te poți confrunta cu durere, amețeli sau greață.

În unele cazuri, polipii pe colon pot provoca sângerări care duc la anemie sau lipsă de fier. Dacă ai oricare dintre aceste simptome, mergi la medic.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!