Cum scapi de durerea de spate in 60 de secunde

De Amelia Matei, pe
Durerea de spate este una dintre cele mai comune probleme de sănătate ale zilelor noastre. Vezi cum poți scăpa de ea în 60 de secunde.

Durerea de spate poate apărea din cauza unor traumatisme, a unor infecții, tumori sau a poziției nepotrivite. Chiar dacă, de cele mai multe ori, durerea de spate are o cauză fizică, în unele cazuri poate fi vorba și de stres. Când treci printr-o perioada tensionată, mușchii se contractă, iar durerea de spate este foarte mare. Insomnia sau lipsa somnului poate, de asemenea, să contribuie la apariția unei astfel de probleme.

Când ai dureri de spate care durează mai mult de 2-3 zile, trebuie să mergi la medic. Până ajungi, însă, la specialist poți încerca un truc care te scapă de durere în 60 de secunde, potrivit prevention.com.

Este un exercițiu de respirație care, practicat cu regularitate, îți mai calmează durerea. În momentul în care observi că te doare spatele, întinde-te sau stai într-o poziție confortabilă și atinge-ți dinții din față cu vârful limbii. Expiră pe gură, scoțând un ușor șuierat.

Următorul pas presupune să închizi gura și să inspiri încet pe nas, numărând până la 4. Ține-ți respirația cât numeri până la 7, apoi expiră pe gură, timp ce 8 secunde. Inspiră și repetă acest procedeu de trei ori.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!