INSP: Numai 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu COVID-19

De Unica.ro, pe

Adriana Pistol, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a transmis că doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Pentru cei mai mulți dintre infectați, fie nu trecuse suficient timp pentru a dezvoltat imunitate, fie s-au infectat la un interval de peste 120 de zile de la a doua doză. Adriana Pistol a vorbit despre aceste lucruri în cadrul unei conferințe de presă.

„Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent, postvaccinare cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54% dintre cele aproximativ 5,3 milioane de persoane vaccinate în România”, a spus ea.

Șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a mai adăugat: „53,56% dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză, ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu fusese timp suficient să dezvolte imunitate. Dintre persoanele care au primit două doze de vaccin, 38.604 s-au îmbolnăvit, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul persoanelor vaccinate. Acestea au fost confirmate la un interval de peste 120 de zile (peste patru luni) după administrarea celei de-a doua doze”.

Citește și:

Citește și:

Citește și:

Citește și:

În luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor confirmate cu COVID-19 și 90% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 67.252 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson, dintre care 30.941 reprezintă prima doză, 4.234 reprezintă doza a doua şi 32.077 reprezintă doza a treia, conform Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!