Covid-19. Care sunt simptomele provocate de noua tulpină de coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 28 ianuarie 2021, 14:29
Rezultatele unui studiu efectuat recent în Marea Britanie indică diferențele dintre simptomele cunoscute până acum ale bolii COVID-19 și cele ale noii tulpini britanice a virusului. 

„Tusea, oboseala, durerea în gât și durerile musculare” sunt simptomele cele mai comune ale noii tulpini de coronavirus, conform specialiștilor, după cum citează BBC.

Spre diferență de cazurile de până acum, persoanele care sunt infectate cu noua tulpină experimentează mult mai rar lipsa de gust și miros.

Noua variantă a virusului, care a fost identificată pentru prima dată în luna septembrie, în Kent, Marea Britanie, este mult mai contagioasă, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a cazurilor în Regatul Unit, dar și la un nou lockdown.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica! O găsești AICI!

Cu toate că până acum se spunea că noua tulpină de coronavirus nu ar fi mai periculoasă, ultimele studii indică faptul că, de fapt, ar fi mai mortală.

Tulpina britanică a virusului nu este singura mutație identificată de specialiști. Alte două noi variante ale virusului – una din Africa de Sud și alta din Brazilia – circulă acum în lume, însă deocamdată nu se cunosc prea multe informații despre acestea.

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro