Combate răceala cu acest leac din soc

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 13:14
Este sezonul răcelilor, însă Natura are atâtea resurse prin care organismele noastre se pot reface foarte, după o astfel de încercare. Este vorba despre un leac care are la bază micile fructe de soc, un elixir care te ”repară” cât ai zice... hapciu.

Uite cum se prepară elixirul din fructe de soc!

Dacă nu aveți fructe de soc păstrate la congelator poate ar fi bine ca de la anul să dați mai multă atenție conservării lor. Până atunci, puteți prepara băutura și din fructe uscate, cumpărate din supermarket sau din magazinele naturiste.

fructe de soc

Iată de ce ingrediente ai nevoie la această rețetă!

O ceașcă de fructe de soc uscate sau proaspete

2 cești de apă

2 linguri de ghimbir proaspăt, curățat și tăiat

O ceașcpă cu alcool 40%

O ceașcă cu miere naturală de la producător

Un borcan de 250 de grame

Sticle mai mici pentru a distribui conținutul

Cum procedezi?

  1. Într-o tigaie mare, amestecă apa, fructele de soc și ghimbirul. Fierbe-le, la foc redus, apoi lasă-le la scăzut timp de 20 de minute.
  2. Presează conținutul și zdrobește-le, ca pe piure, într-un borcan de 250 de ml. Adaugă în borcan o ceașcă de miere și o ceașcă de alcool pentru o mai bună conservare a mixturii. Agită bine borcanul, căruia i se pune capacul, pentru a se amesteca toată compoziția. Împarte totul în două caserole mici și ține compoziția la congelator timp de 6 luni.
  3. La primul semn de răceală, când aveți simptome de nas înfundat, durere în gât sau stări febrile, luați două linguri din această compoziție, din oră în oră, timp de până la cinci zile.

Află și motivele pentru care să bei ceai de soc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!