Cercetătorii au descoperit cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus

De Bianca Prangate, pe

Cercetătorii din Australia au descoperit felul în care sistemul imunitar uman răspunde în fața infecției cu noul coronavirus.

O echipă de cercetători australieni a analizat mostrele de sânge ale unei paciente bolnave de COVID-19, care a fost internată în spital cu simptome moderate ale bolii. Studiul a fost publicat în jurnalul Nature Medicine.

„Am observat un răspuns imun cu adevărat puternic, care a precedat recuperarea clinică”, a explicat Katherine Kedzierska, de la Institutul Peter Doherty de Infecții și Imunitate din cadrul Universității din Melbourne. „Am observat un răspuns imun, dar se vedea că încă nu este bine, iar trei zile mai târziu pacienta s-a recuperat”.

Citeşte și: Toate întrebările legate de coronavirus, lămurite de experții de la CDC și OMS

Cercetătorii au descoperit patru tipuri diferite de celule imune în sângele pacientei infectate cu noul coronavirus pe parcursul recuperării ei. Acele tipuri de celule s-au dovedit a fi similare cu cele care apar în rândul oamenilor bolnavi de gripă.

Kedzierska a subliniat că descoperirile echipei ei reprezintă un pas important în a înțelege cum se recuperează bolnavii de COVID-19. „Avem rezultate verificabile de la mai mulți pacienți cu forme moderate ale bolii”, a zis ea. „Acum putem să ne întrebăm: ce este diferit sau ce lipsește oamenilor care se îmbolnăvesc fatal?”.

Descoperirile cercetătorilor australieni sunt esențiale în cursa oamenilor de știință de pretutindeni de a găsi un vaccin împotriva noului coronavirus.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!